۸ هزار نیروی پلیس راهور برای تأمین ایمنی تردد زائران اربعین ۱۴۰۴ آماده‌باش هستند زلزله ۴.۶ ریشتری شاهرود را لرزاند (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز رقابت داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی در کنکور ۱۴۰۴ راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟ دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران، دولت باید بدهی سنگین خود به تأمین‌اجتماعی را پرداخت کند
سرخط خبرها

با زاگرس بد برخورد کردیم! | ۴۰ درصد آب کشور وابسته به زاگرس است

  • کد خبر: ۳۳۶۳۰۱
  • ۱۲ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۴:۳۹
با زاگرس بد برخورد کردیم! | ۴۰ درصد آب کشور وابسته به زاگرس است
استاندار خوزستان همراهی توسعه و محیط زیست را لازمه حیات یک جامعه دانست و گفت: در دهه‌های اخیر با طبیعت زاگرس که بخش مهمی از فرهنگ خوزستان را شکل می دهد برخورد خوبی نداشته‌ایم.

به گزارش شهرآرانیوز؛ سیدمحمدرضا موالی‌زاده در نشست تخصصی آمایش سرزمین و توسعه ظرفیت‌های زاگرس در سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خوزستان با اشاره به ساخت و سازهای غیرمجاز، دخل و تصرف‌های غیراصولی در محدوده رودخانه‌ها و مناطق طبیعی حوضه زاگرس اظهار داشت: این برخوردهای غیرعلمی و غیرموجه آسیب‌های جدی به طبیعت زاگرس وارد کرده و هم اکنون شاهد از هم گسیختگی این طبیعت خدادادی و بین نسلی هستیم.

وی با بیان اینکه توسعه بدون درنظرگرفتن الزامات زیست محیطی حیات جامعه را با چالش های جدی روبرو می کند خاطرنشان کرد: توسعه بدون محیط زیست و محیط زیست بدون توسعه قابل باور نیست، بنابراین باید به این دو مقوله برخورد مسالمت آمیز صورت گیرد تا حیات بشری با مخاطرات جدی و جبران ناپدیر روبه رو نشود.

نماینده عالی دولت چهاردهم در استان خوزستان به وضعیت ناهنجار و غیرقابل قبول زاگرس اشاره کرد و گفت:این جنگل انبوه یک بُعد هویتی برای خوزستان دارد و مردم منطقه با بلوط و جنگل آن زندگی می کنند و فرهنگ خاص برآورده از طبیعت زاگرس شکل گرفته است که موسیقی سنتی یکی از مایه های فرهنگی آن است.

وی گفت: مجموعه فرهنگی و اجتماعی این منطقه بسیار دلنشین است و می تواند در انسان آرامش ایجاد کند از این رو باید بتوانیم این طبیعت بکر و زیبا را حفظ وبرای نسل های آینده باقی بگذاریم.

دکتر موالی زاده با اشاره به فرهنگ غنی در منطقه زاگرس نشین گفت: حدود ۱۰ میلیون نفر در ۱۲ استان کشور در محدوده زاگرس زندگی می کنند و حدود ۴۰ درصد آب کشور از این منطقه سرچشمه می گیرد.

وی به ملازمت توسعه و محیط زیست در منطقه زاگرس تاکید کرد: توسعه در هرکشوری اتفاق می‌افتد ولی جنگل‌های آن نباید کاهش پیدا کند و این قابل قبول نیست.

استاندار خوزستان در ادامه به بحران ریزگردها در استان خوزستان در ۲۰ سال اخیر اشاره و با انتقاد از اقدام های کشور ترکیه در ساخت ۲۳ سد بزرگ در مسیر رودخانه های دجله، فرات و ارس و آثار مخرب زیست محیطی آن در کشورهای عراق، سوریه و ایران اظهار داشت: علت بخش مهمی از بروز ریزگردها در کشورهای منطقه و خوزستان سدسازی در ترکیه است که سبب شده جنگل های آن کشور افزایش و جنگل های کشورهای منطقه کاهش و محیط زیست آن آسیب های جدی ببینند.

وی با اشاره به اینکه طبیعت هوشمند است و حق خود را می گیرد گفت: ما باید بپذیریم که باید با طبیعت مدارا کرد و برخورد قهرآمیز با آن نداشته باشیم.

دکتر موالی زاده به پدیده کوه خواری، جنگل خواری ورودخانه خواری در دهه های اخیر در کشور بویژه در حوضه زاگرس اشاره کرد و گفت: برگزاری چنین نشست هایی می تواند برای منطقه زاگرس راهگشا باشد و با ارائه راهکارهای علمی از تخریب طبیعت این منطقه باارزش جلوگیری کرد و حداقل از میزان تخریب آن کاست.

وی همزیستی مسالمت آمیز طبیعت و توسعه را با هدف حفظ ذخایر ارزشمند جنگلی زاگرس را مورد تاکید قرار داد و از صاحب نظران و استادان دانشگاه‌ها خواست در قالب آمایش سرزمین مطالعات دقیق تری از این حوضه انجام دهند.

دکتر موالی زاده گفت: باید سازوکار لازم برای پایداری زیست انسانی در چنین محیط هایی ایجاد شود تا بتوانیم جمعیت بیشتری را در این منطقه ساکن کنیم واز ظرفیت های طبیعی این منطقه بهره برداری اصولی بهتری داشته باشیم.

در این همایش علمی مهرداد نیکو رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خوزستان با بیان اینکه زاگرس یکی از زیستگاه‌های مهم کشور ما است و بسیاری از منابع طبیعی که در کشور داریم وابسته به زاگرس است، حدود ۴۰ درصد آب کشور وابسته به زاگرس است و در این منطقه ۱۰ تالاب مهم داریم.

وی گفت: بسیاری از زیستگاههای ما بصورت مستقیم و غیرمستقیم به زاگرس وابسته است ولی متاسفانه منطقه زاگرس در سال های اخیر بدلیل تغییر اقلیم و مداخلات انسان دچار تخریب شده است.

نیکو افزود: در این راستا همایش مدیریت پایدار جنگل های زاگرس در ملی در تیرماه سال جاری برگزار می شود و این همایش دارای هفت پنل تخصصی است که یکی از پنل های آن در زمینه آمایش سرزمین و توسعه ظرفیت های زاگرس است که در خوزستان به میزبانی سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان برگزار شده است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خوزستان افزود: ارائه کنندگان مقالات در این همایش ازدانشگاههای ملی و استان بودند وصاحب نظران علمی و اجرایی مقالاتی ارائه کردند که به تغییر اقلیم، کارهای عمرانی، معیشت مردم و نگهداری از جنگل های زاگرس به صورت مشارکتی پرداخته شده که جمع بندی این مقالات به همایش بین المللی مدیریت پایدار جنگل های زاگرس ارائه خواهد شد.

وی گفت: از مجموع ۳۰ شهرستان خوزستان، زندگی ۱۰ شهرستان با زاگرس آمیخته و وابسته است.

نیکو آفت و حریق را ۲ چالش اساسی حوضه زاگرس بیان کرد و گفت:از مجموعه ۶ میلیون هکتار اراضی جنگلی زاگرس، حدود ۱.۵ میلیون هکتار با آفت مواجه است و چگونگی مهار حریق توسط جوامع محلی بسیار مهم است.

در این همایش، ۲ پنل تخصصی تشکیل شد و سخنرانان با ارائه مقالات علمی به چالش های زیست محیطی حوضه زاگرس و راهکارهای کاهش این آسیب ها را مورد بحث و بررسی قرار دادند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->